luni, 15 octombrie 2007

Plin de martieni


PLIN DE MARTIENI
2007
Asociatia Grup Asa in colaborare cu Galeria Grigore Mora va invita joi 18 octombrie, orele 19.00 la vernisajul expozitiei artistilor Ramona Slug si Mihai Chitu, Plin de martieni.
Plin de martieni este un proiect artistic care reconstruieste intr-o forma foarte personala o imagine a unor fiinte foarte familiare noua din filmele si literatura S.F..
Martienii, figuri foarte cunoscute, cu o tipologie deja stabilita impun probabil publicului o imagine anume. Totusi, Plin de martieni ne arata un altfel de martieni cu o reprezentare grafica personalizata, creata, care “vreau sa cred ca exista si incerc sa le dau o infatisare si vreau sa fie tot timpul langa mine, asa ca sunt cercei, sunt brose, sunt picturi, sunt papusi... pacat ca nu pot sa le dau viata si altfel... cred ca ar fi tare haiosi si nu ne-am mai simti niciodata singuri."- Ramona Slug
Martienii Ramonei Slug si ai lui Mihai Chitu in acest proiect devin un brand, un logo, reprezentarea lor grafica fiind epurata de aura science-fiction – ului. Elementul omniprezent al acestui proiect este sfera/cercul care sta la baza reprezentarii acestor figuri nostime, prietenoase, fara pretentii de mister spatial. Fie ca sunt realizati bidimensional sau tridimesional, mai mari sau mai mici, suspendati sau asezati pe pereti, pe podea, ei umplu spatiul si te inconjoara privindu-te cu ochii lor mari. Mai mult decat atat, aceste portrete ale martienilor creati, crescuti, aranjati ii oficializeaza imagistic in lumea noastra reala.
Expozitia Plin de martieni va ramane deschisa spre vizitare din 18 pana in 31 octombrie 2007.
Va asteptam la urmatoarea adresa: Galeria Grigore Mora, str. Grigore Mora, nr. 39, la mansarda, Bucuresti. Programul de vizitare este intre orele 10-17, de luni pana vineri.
Pentru eventuale informatii va rugam sa ne contactati:
Ramona Slug 0724853139
Mihai Chitu 0722580186

Niciun comentariu: