vineri, 10 august 2007

COMMON PLAYGROUND 2007







Asociatia Grup ASA in colaborare cu Centrul National al Dansului Bucuresti va invita in spatiile centrului, miercuri 8 august, orele 19.00 la vernisajul expozitiei de graffiti COMMON PLAYGROUND.
Commonplayground este un proiect care sustine un stil de exprimare artistica tipic culturii de strada: graffiti-ul. Cultura de strada are la baza transformarea spatiului inconjurator in suport de lucru pentru artisti, care il folosesc pentru a re-estetiza peisajul urban.

Commonplaygound in engleza inseamna loc de joaca comun.Proiectul vorbeste despre spatiul public comun, "locul de joaca" al tuturor, pe care il putem infrumuseta si re-estetiza chiar si intr-un mod efemer, cu lucrari care poate vor ramane acolo unde au fost create sau poate vor disparea. Mai mult decat revitalizarea spatiilor interioare ale centrului, artistii vor creea si o opera de arta mobila: un troleibuz pictat in depoul RATB Vatra Luminoasa, care va circula in oras pe data de 8 august 2007.

Artistii participanti sunt RIPO din SUA, SINBOY din Marea Britanie/Spania si OBES din Belgia. Cei trei tineri artisti sunt nume deja cunoscute pe plan international, ei fiind invitati sa participe in proiecte, expozitii si manifestari artistice diverse. Lucrarile lor au fost publicate in studii de specialitate despre street art si graffiti. Venind din spatii diferite, de pe doua continente, ei se aseamana prin tipul de arta practicat dar se diferentiaza prin stil. Curatorul acestei expozitii este Mirela Radulescu.

Expozitia va ramane deschisa spre vizitare din 8 august pana in 31 august 2007.

Niciun comentariu: