marți, 30 iunie 2009

puzzle project 2008


Impartasind sentimentele urbane in 2006 si intrebandu-ne daca exista conflicte in 2007, am ajuns in acest an sa dedicam proiectul tuturor prin tema atasata numelui ...“Cu dragoste”.

Dupa ce, in anii precendenti, peretele de pe terasa de la Motoare a ramas semnat de artisti din Romania, Moldova, USA, Olanda, Anglia, Spania, Germania, Palestina, Israel, Croatia si Turcia, in 2008 galeria neconventionala de pe terasa se va intregii ca si puzzle cultural cu inca alte 20 de proiecte ale invitatilor de anul acesta, straini si romani.

“Puzzle Project, with love” este editia a III-a din 2008. Tema “....with love” este, ca in fiecare an, una generoasa atat pentru participantii din tara si strainatate cat si pentru vizitatorii terasei. Ca si cele ce au precedat-o se refera la diversitate, universalitate si toleranta prin cunoastere.
Tabara de creatie, atelierele deschise publicului si deci echipa Puzzle Project va invita si anul acesta pe “Motoare”, deasupra Teatrului National din Bucuresti intre 15 si 22 Iunie.
Proiectul va avea ca invitati 20 de tineri artisti. Ca si anii anteriori, cei acceptati in proiect vor picta timp de o saptamana cate o portiune de 1.60m/3m din zidul exterior de pe terasa.

Pentru vizitatorii terasei vom avea actiuni menite sa-i incurajeze sa-si dea frau liber creativitatii si sa se recreeze in cadrul a diferite workshop-uri. Pentru a vedea imagini din editiile anterioare va rugam sa vizitati Puzzle Project 2006 si Puzzle Project 2007


Obiective:

Proiectul ramane un manifest al experimentelor si expresiilor artistice din toata lumea.
Tema comună propusă în fiecare an face ca artiştii să realizeze o punte a imaginarului cu realitatea inconjuratoare, muza tuturor in acest caz. Prin continuitatea sa, proiectul oferă Bucureştiului un eveniment anual în care artişti din mai multe culturi se întâlnesc şi contribuie împreună la completarea unui puzzle cultural reprezentat cel mai bine de vizitatorii terasei « La Motoare ». Prezenta artistilor pe terasa se vrea o integrare in atmosfera cosmopolita deja existenta.
Tot ca un obiectiv este si conlucrarea artistiilor din diferite zone, timp de o saptamana, ca exemplu al comunicarii prin arta si a disparitiei barierelor si granitelor, adevarata globalizare despre care se vorbeste fiind doar aici o realitate implinita.
Fiecare participant va dedica aceasta lucrare, aceasta saptamana, si pana la urma aceasta experienta tuturor privitorilor....cu multa dragoste.

Niciun comentariu: